Onyx House (Residential House) by Viacheslav Deev
2012 - 2013, Bronze A' Interior Design Award Winner
Inspiration
Location of the land, to where will be built the private residence, is located partially in the old building plot, where is remained the forest. Place itself requires exploitation of the existing, but especially forest massives with the relief of the landscape. This way the first floor would be open to the nature in maximum way and at the same time it would be formatted as the cocoon, meaning it will be the environment offering security.Colours, light and texture in the chosen materials will imitate the nature and will blend in to the nature, as if the house doesn´t exist. Evening light will reclect form the tree trunks, colour of the front will play with tree bark. The stonewall of the fireplace will come out of the ground as a natural stonewall. The location itself has defined the idea of the whole project conception, a pine forest with it´s different reliefs, the abcense of other houses opened the opportunity to create the clean and natural facade to the building.
Creativity
The Onyx House Residential House by Viacheslav Deev is an example of creativity and talent.
Design Challenges
Viacheslav Deev did not encounter any design challenges while designing the award winning Onyx House Residential House.
Production Technology
Structural construction is reinforced concrete, insulation is styrofoam.
       
     
©2001-2014 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.