Wonder Box (Living Space) by William Chan
2012 - 2013, Silver A' Interior Design Award Winner
Inspiration
Architecture, storage box and everyday life
Creativity
Focusing on functional simplicity, this is a large structure that sits in the centre of the flat and yet provides convenience to the family's daily activities. This is achieved by manipulating the existing space to maximise the living and storage areas, taking into account the natural light, ventilation and flow of human circulation. The 'floating' Wonder Box stretches from the kitchen to the sleeping zone, ensuring a visual continuity throughout the home. The box forms the core of the flat and hides the bomb shelter, access to air-conditioning ledge, two bathrooms and ample storage space for the family. It also houses parent and child wardrobes, TV and AV equipment cabinets as well as kitchen and dinnerware.
Design Challenges
The challenge was to reinvent new space typology to achieve openness, versatility and organised storage with striking design aesthetics in a 969 sq ft flat.
Production Technology
Materials used include natural cement screed, glossy laminate and satin stainless steel finish.
       
     
©2001-2014 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.