New Sulaibikhat Medical Center (Clinic) by AGi architects
2012 - 2013, Bronze A' Architecture, Building and Urban Design Award Winner
Inspiration
Light, internal transparency, courtyards, security, privacy, boundary wall
Creativity
The building stands as a pioneer in the healthcare sector, where challenging issues such as privacy and security are addressed using a model where courtyards attached to the façade are the driving element behind this unique typology. Due to the density and variety of the program, the spaces are sectioned off into multiple self-sufficient departments, which can operate independently from one another. Therefore easy navigation through the clinic is key, where each of the departments is color coded with sufficient signage throughout, to facilitate a universal way-finding technique.
Design Challenges
AGi architects did not encounter any design challenges while designing the award winning New Sulaibikhat Medical Center Clinic.
Production Technology
From an engineering point of view, the New Sulaibikhat Medical Center Clinic by AGi architects is a good example of a highly-developed project.
       
     
©2001-2014 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.