G Space (Hair Salon) by Ming Hong Tsai
2017 - 2018, Platinum A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
In traditional designs the rinse area often been putted in the back of the salon so that the pipes are easier to be arranged. In this project designer reckons that to put the rinse area in the center of the salon could make level and strength by using different plane configuration after discussion. In this case, the space will show different allocated area by the design.
Creativity
In addition to this project is a 8 meters site, by using divided districts and putting cubes to make this space more multilevel and functional pleasure. Also, designer by using almost 300 LED bulbs to create the image of hair waves in the air.
Design Challenges
Lighting is very important for hair salon so we’ve made simulation and tests to ensure the LED lights and working lights won’t affect operators. About energy saving, we adjust the height of air condition duct and use stack effect to cut down the waste of air conditioning.
Production Technology
Concrete, reclaiming timber, Reclaimed Wood, welded wire mesh, bamboo steel bars, faux cement paint, rust iron plate, black iron plate, expanded metals, red copper, hexagonal brick, galvanized steel pipe, corrugated steel sheet.
       
     
©2001-2018 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.