Yard Seclusion (Accommodation in Farm) by Ray Jin
2017 - 2018, Golden A' Architecture, Building and Structure Design Award Winner
Inspiration
Evolution Design is exploring a brand-new operating mode to resolve the social issues commonly found in China today. We look for vacant houses in the countryside villages, convert these places into design-quality living space under a short time span and with good cost management. While training local farmers to provide warm host services, develop dining menus based on local agricultural products, and 75 percent sales revenue belongs to local farmer with more young people returning to the village.
Creativity
We saved the texture and spacial relationship between the original farm house building and the surrounding courtyards, so that they can mingle with the arteries and veins of the village, preserving the countryside memory, and also making adaptations as needed to the surrounding environment. We persists in the principle of originating “outside” of tradition, yet coexists with tradition, allowing it to extend and cherish in a more respectful way.
Design Challenges
We have to control the cost under 60 US dollars per square feet (all expenses inclusive); our renovation job complete in less than 2 months on average. Using local materials and labors lowered operating cost in the latter phase, and sharing most of the distributions to the local farmers makes the model stable income in nature, while attracting more farmers willing to provide vacant houses and to work together with us.
Production Technology
Broken roofs were taken off and repaired using traditional stone slab, a material and workmanship that marks the continuation of local tradition; a previously collapsed cottage was rebuild, and now conveniently serves an exterior dinning pavilion, enriching the layers between courtyards. To ensure the privacy of the main living area, at the same time to save the best mountain view for the last, we added an exterior corridor outside the main living room facing the entry way. Glass roof on top of this corridor allows for sunshine and dotted tree shadows spraying into the room, semi-transparent U-shaped glass wall tries to conceal the verdant mountain view; peaceful light seeping through the corridor lights up the courtyard like a lantern.
       
     
©2001-2018 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.